Sluta med att testa produkter på djur

"Jag vill att människor ska sluta testa sina produkter på alla djur", skriver insändarskribenten. Bilden är från en demonstration mot djurförsök. Arkivfoto

"Jag vill att människor ska sluta testa sina produkter på alla djur", skriver insändarskribenten. Bilden är från en demonstration mot djurförsök. Arkivfoto

Foto: Janerik Henriksson / TT

Insändare2022-09-23 21:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Jag vill att människor ska sluta testa sina produkter på alla djur, till exempel schampo och smink.

För det första, om vi inte slutar testa produkter på djur så kommer fler djur bli utrotningshotade! Och när ett djur blir utrotad så kommer vi bara hitta ett nytt djur att testa på! Till slut kommer det inte finnas några djur kvar att testa på och vi kan inte leva utan djur på våran planet.

För det andra, om vi inte slutar testa på djur kan vi i alla fall göra någon sorts medicin åt djuren så de mår bättre efter testet. Både djur och människor förtjänar att leva lika mycket.

För det tredje, så kanske vi kan hitta ett annat alternativ än att testa på djur. Jag själv har en hund och vill att han ska ha det bästa livet möjligt. Fast ändå mår jag dåligt när jag tänker att någon hund av exakt samma ras blir testad på och sedan kan bli hemskt sjuk!

Och för det fjärde, om vi inte slutar testa kommer det inte bara vara dåligt för djuren utan för oss också!

Alla företag som säljer och gör sådana här produkter borde försöka hitta ett annat alternativ än djur! Dessutom så har vi redan hundratals olika produkter, vi behöver inte flera olika sorter.