Sluta lägga byggnader i Katrineholm i träda

Insändare2024-05-11 14:15
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Vid senaste kommunfullmäktige i april ställer Centerpartiet frågor om Flodafors gymnastiksal. 

Frågorna löd: Varför det är så svårt att hyra Floda gymnastiksal, och om det finns andra framtidsplaner för lokalen? 

Johan Söderberg (S) kommunstyrelsens ordförande svarar enligt följande: Floda gymnastiklokal finns inte kvar som uthyrningsobjekt i kommunen på grund av nyttjande för annat ändamål. Skicket är dåligt. Uppvärmningen som idag är fjärrvärme ska upphöra! Behöver en nyinvestering på bergvärme i så fall. Socialdemokraterna och Moderaterna är positiva till att lokalen ska säljas med motivationen att det är stora investeringar till följd om man behåller den. 

Vi i KD häpnas över hur enkelt det är att sätta ett streck för kommunala lokaler som man struntar i att underhålla, och speciellt på landsbygden. Så dålig förvaltning. Flodabor med kringboende betalar också skatt. Vad som gör att fjärrvärmen tas bort i lokalen behöver förklaras? Något som är en viktig miljösatsning (fjärrvärme) betyder tydligen väldigt lite på landsbygd. 

Folkhälsan verkar inte heller vara lika viktig på landsbygd som i staden. Framtidsplanen alltså översiktsplanen 2050 pekar på att landsbygden är ett kommande tillväxtområde i Katrineholm. Vi häpnas över fastighetsförvaltningen i Katrineholms kommun. Så många skollokaler, äldreboenden och nu gymnastiklokaler som läggs i ”träda” vila. Varför bygger man hellre nytt än sköter förvaltningen av befintliga fastigheter på ett bra sätt? 

Ett tips: Lös kontakten med fjärrvärmeleverantören och upplåt gymnastiklokalen till en förening.

KD fullmäktigegrupp i Katrineholm
Joha Frondelius
Alexander Forss
Marian Loley
Dag Dunås
Johanna Hellberg
John G Ogenholt