Skrota planerna på att fördärva vårt torg

 Definitionen av ett torg är "en öppen plats för allmänheten". Torget ska erbjuda "luft" i kompakt bebyggelse och ska inte bebyggas med privata bostäder, skriver insändarskribenten.

Definitionen av ett torg är "en öppen plats för allmänheten". Torget ska erbjuda "luft" i kompakt bebyggelse och ska inte bebyggas med privata bostäder, skriver insändarskribenten.

Foto: Anton Swärdhagen

Insändare2022-12-02 21:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Palatset på torget. Läste i Kuriren att guldhuset på torget skulle skrotas. Blev först glad då jag trodde att det var planerna på att bygga huset som skrotades. Säg den glädje som varar... De styrande politikerna och tjänstemännen i kommunen bryr sig inte om det massiva motståndet mot skrytbygget. Det har gått prestige i detta. Så sant vad Astrid Lindgren skrivit: "Om människor med makt inte lyssnar på folket, då är det dags att byta ut dom." Läste en artikel på facebook som handlade om framtiden. 

Ansvariga i en kommun hade fördärvat sitt torg en gång i tiden och får skämmas för det för all framtid. De ansvariga i Katrineholms kommun borde också skämmas under lång tid framöver om de fördärvar vårt torg. Bebyggs torget blir det inget torg kvar, utan bara en korridor. Definitionen av ett torg är "en öppen plats för allmänheten". Torget ska erbjuda "luft" i kompakt bebyggelse och ska inte bebyggas med privata bostäder mm.

Socialdemokraterna backade med cirka 6 procent i kommunalvalet men ökade på riksplanet. Om partiet fortsätter att inte lyssna på medborgarna kanske de förlorar makten i nästa val. En undersökning visade att Katrineholm redan på 60-talet var Sörmlands mest tättbebyggda stad. Hur ser det ut idag? Ett gytter av hus. Läste om en smålandskommun av Katrineholms storlek, som värnade om sina grönområden i centrum. Denna kommun har till och med två stora torg i centrum, men har inga planer på att bygga bostadshus där! Här har Katrineholm mycket att lära. Skrota planerna på att fördärva vårt torg. Låt sunt förnuft få råda och skapa istället en trivsam torgmiljö.