Skönhet kommer inifrån – låt vego gynna ditt yttre ego

"Även om djurens kroppar och utsöndringar smakar gott, gör det inte gott", skriver Anette Ingelsson.

"Även om djurens kroppar och utsöndringar smakar gott, gör det inte gott", skriver Anette Ingelsson.

Foto: Janerik Henriksson/TT

Insändare2023-11-12 18:10
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Vi veganer försöker få dig att bry dig om djuren som plågas och dödas i djurindustrin. Vi tjatar om att du bör visa empati, bli djurvän och leva som vegan, men är det rätt strategi?

Vi människor är som kodade att vara ego och det byggs på från barnsben, när vi matas till att glömma empatin för andra arter, bli som köttätande zombies och mässa, kött är gott, kött är gott!  Men även om djurens kroppar och utsöndringar smakar gott, gör det inte gott.

Det sägs att skönhet kommer inifrån, så vill du vara snygg i Katrineholm och glänsa i Sörmland, kan ditt innanmäte inte vara likt en kyrkogård, låt vego gynna ditt yttre ego.

Det är känt sedan flera år är att rött kött och charkuterier ökar risken för cancer, tarmcancer är vanligast, stomipåse gynnar inte ens ego, så välj vego.

Rikligt intag av mejeriprodukter kan öka risken för prostata- och bröstcancer, så minska risken att inte kunna brösta upp dig, välj vego.

Stor konsumtion av animalier ökar risken för högt blodtryck, höga kolesterolvärden, diabetes och övriga välfärdssjukdomar, så genom att låta djuren slippa en helvetesvärld, gynnar du din egen välfärd.

Att göda upp miljontals djur för att döda dem, kräver enorma mängder mat och vatten. Den växtbaserade maten räcker längre, så vill du ha mat på bordet i framtiden, välj vego.

Det stärker ens ego att vara osjälvisk och snäll mot andra, vägen att skona djur, människor och natur heter vego.

Så var ego, välj vego!