Skandal att försöka mörka smittspridningen

Insändarskribenten tycker att det är skandal att man i Sörmland försöker mörka smittspridningen av covid-19 på äldreboenden i nio av tio kommuner.

Insändarskribenten tycker att det är skandal att man i Sörmland försöker mörka smittspridningen av covid-19 på äldreboenden i nio av tio kommuner.

Foto: Mikael Fritzon/TT

Insändare2020-05-07 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Det har i veckan framkommit att man i Sörmland försöker mörka smittspridningen av covid-19 på äldreboenden i nio av tio kommuner. De ansvariga har tydligen kommit överens om en strategi för att dölja antalen smittade. Skandal är bara förnamnet. Inga chefer ha gått att nå enligt SVT som rapporterade om granskningen som Sörmlandsmedia har gjort om att kommuner undanhöll information om smittspridningen inom äldreomsorgen.

Då ska ett boende vara den tryggaste platsen och även om man har hemtjänst så ska det också vara en trygghet. Det är precis tvärtom man är som vård/hemtjänsttagare helt utlämnad.

Varför vill man mörka, jo därför att det missköts naturligtvis. Det kan till exempel komma tio olika hemtjänstutförare till en person, det är ju helt galet även om vi inte har pandemi i samhället.

Lägg pengarna på mjuka värden istället för sten och betong. På äldreboendena får man ju betala bra för att bo.

Det handlar bara om pengar, de äldre har ingen värdighet kvar när de blir beroende av de kommunala tjänsterna.

Hur är det i Katrineholms kommun? Det kan du Göran Dahlström svara på. Du säger att 70 plus ska vara i karantän hela sommaren. Vem är du att uttala dig om det, du är ju själv 70 och är ute och går varenda dag bland folk. Det här handlar om maktutövning mot människor. Du kör ju över alla på olika områden när det gäller byggnationertill exempel. Kommunen är korrupt. Hög tid för dig att avgå. Vi lyssnar på Folkhälsomyndighetens råd.