Skaffa kunskap om Neuropsykiatriska funktionshinder

Många instanser har inte kunskap om Neuropsykiatriska funktionshinder, vilket inte handlar om en diagnos utan fler, skriver signaturen "Erfarenhet".

Många instanser har inte kunskap om Neuropsykiatriska funktionshinder, vilket inte handlar om en diagnos utan fler, skriver signaturen "Erfarenhet".

Foto: Gorm Kallestad/TT

Insändare2022-12-20 07:05
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Många instanser har inte kunskap om Neuropsykiatriska funktionshinder, vilket inte handlar om en diagnos utan fler. Vilket kan sluta i tragedier. Neuropsykiatriska funktionshinder, är inte bara ord utan betydelse. Personer med detta ska tas på största allvar. Har man inte den kunskapen, blir bemötandet helt fel. Individen och anhöriga drabbas väldigt hårt av detta. Det förorsakar stora problem och påverkar måendet. Vilket kan sluta med förödande konsekvenser för den drabbade.

Jag anser att har man ingen kompetens för allt detta, kan man omöjligt möta eller jobba med Neuropsykiatriska diagnoser. Det gäller alla instanser, inklusive olika kommunala instanser. Även statliga och privata. Skaffa kunskap och ta in föreläsare. Nu! Dom bästa föreläsarna är anhöriga eller den drabbade själv, är helt övertygad om att de vill föreläsa om Neuropsykiatriska funktionshinder. De är mycket billigare än så kallade konsulenter. Arbetsgivare, föreståndare, har ett arbetsmiljöansvar. När någonting går fel eller väldigt fel ställs personalen till svars och blir till och med dömda. Oftast är arbetsmiljön under all kritik.Om jag vore personal skulle jag känna mig otillräcklig i min profession, utan någon som helst kunskap.