SD varnade tidigt för misslyckad invandringspolitiken

"De som framförallt tidigt varnade för utvecklingen var Sverigedemokraterna", skriver insändarskribenten. (Arkivbild)

"De som framförallt tidigt varnade för utvecklingen var Sverigedemokraterna", skriver insändarskribenten. (Arkivbild)

Foto: Marcus Ericsson/TT

Insändare2023-04-14 07:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

”Vi såg det inte komma”, utbrast förre statsministern Stefan Löfven en gång i en tv-intervju med SVT, angående Socialdemokraternas misslyckade invandringspolitik med växande parallellsamhällen och skenande våldsvåg. 

Men nu fanns det tidigare varningar om vad som skulle kunna hända i Sverige om vänsterpolitiken fortsatte med ständig invandring av folk från kulturer med värderingar som är diametralt motsatta från våra västerländska sekulära föreställningar om mänskliga rättigheter och demokrati. 

De som framförallt tidigt varnade för utvecklingen var Sverigedemokraterna – de såg det komma. Om vi går till ordboken och betydelsen av att ”se de komma” så kan vi läsa att det betyder ”vara förutseende”. Det betyder i sin tur – gramsynt – förtänksam – skarpsinnig – klok – förståndig. 

Motsatsen till förutseende är – dum och oförståndig. 

Det är naturligtvis djupt tragiskt att vårt land på bara en generation förvandlats till oigenkännlighet. Men det är väl ingen som på allvar tror att de ansvariga någonsin erkänner att de varit ”dumma och oförståndiga” som inte begrep vad som skulle hända med landet som en gång var tryggast i världen, om det inte omedelbart ändrade politiken.