Sverigedemokraterna fick 1 358 röster (22.85%) och blev det näst största partiet efter Socialdemokraterna i Vingåker. Kraven från SD-väljarna blir självklart höga. Men lever partiet upp till förväntningarna? Jag skulle vilja påstå att det gör man inte, trots att SD:s gruppledare i en insändare bedyrande att man som vågmästare visst sitter på makten.
I avtalet mellan Moderaterna och SD så lovade SD att rösta på budgetförslaget från M om SD garanterades platser i arbetsutskotten. Blev det så då? Jo, efter lite trixande med arbetssätten fick man komma in i arbetsutskotten men bara som ersättare. De får alltså vara med men har inte någon makt. De får inte yrka (föreslå) något eller motsätta sig det som minoriteten föreslår. Är de då en seriös vågmästare?
Nu vill den styrande minoriteten flytta uppgifter från kommunstyrelsen till samhällsbyggnadsnämnden och höja arvoden i denna. Enligt uppgift så ville Socialdemokraterna att denna politiska fördyring skulle betalas av en motsvarande sänkning av arvodena för kommunstyrelsens ordförande och 1:e vice. SD röstade på det förslaget! Efter ajournering (paus) och uppläxning av minoriteten så ändrade sig sedan SD och röstade för en politisk fördyring med nästan 100 000 kronor per år. Snacka om att inte ta makten.
Har man röstat på ett parti som dessutom blir det näst största förväntar man sig att partiet lever upp till det förtroendet. Men det är ju tacksamt för M, C och KD att SD dansar med efter deras pipa. SD tycker att det är okej att öka kostnaderna för den politiska organisationen utan något mervärde för medborgarna i Vingåker.
SD är en vågmästare utan taktpinne i Vingåker
Sverigedemokraterna fick 1 358 röster (22.85%) och blev det näst största partiet efter Socialdemokraterna i Vingåker. Insändarskribenten tycker dock inte att partiet lever upp till förväntningarna. (Arkivbild)
Foto: Arkivbilder
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.