Sätt upp trafikljus i Björkvik

Trafikljus borde sättas upp, kan inte kosta mer än en kamera på väg 52. En droppe i Trafikverkets budget. 
Skriver insändarskribenten.

Trafikljus borde sättas upp, kan inte kosta mer än en kamera på väg 52. En droppe i Trafikverkets budget.  Skriver insändarskribenten.

Foto: Tomas Oneborg

Insändare2020-10-09 05:45
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Ska man åka från Katrineholm till Nyköping tänker Trafikverket att man ska åka väg 52 via Vrena, Stigtomta. Det verkar logiskt eftersom det är största, rakaste och bredaste vägen. Man sätter upp kameror och ordnar säker väg för skolan i Stigtomta med trafikljus. Det är mycket bra.

Allt följer inte logiken. Man har nog inte räknat med skåpbilsrallyt vardagar morgon och eftermiddag. Den går på väg 216 via Björkvik och E4 till Nyköping. Där växer Formel1-förarna i sina firmabilar. Inga kameror, inga trafikljus, alltså inga hinder bara att stå på. Visserligen hastighetsbegränsning till 40 kilometer per timma genom Björkvik men det märker dom inte.

Finns en avsmalning vid övergångsstället där skolbarnen ska gå, den märks inte heller. Man behöver inte ens sakta farten det går i 60-70 kilometer per timma. Det gör även de flesta långtradarna dom behöver inte ens bromsa för att komma igenom avsmalningen.
Trafikljus borde sättas upp, kan inte kosta mer än en kamera på väg 52. En droppe i Trafikverkets budget.