Sätt upp kameraövervakning vid återvinningsstation

Enda sättet att få ordning på nedskräpningen är tätare tömningar samt kameraövervakning så att de som skräpar ned kan bötfällas. Skriver insändarskribenten.

Enda sättet att få ordning på nedskräpningen är tätare tömningar samt kameraövervakning så att de som skräpar ned kan bötfällas. Skriver insändarskribenten.

Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT

Insändare2020-06-10 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Det råder skandalös nedskräpning på återvinningsstationen vid Vallavägen ständigt och jämt.

Besökte platsen ikväll och någon värre nedskräpning har jag aldrig sett. Hela platsen var fylld med skräp i form av stora plastsäckar med okänt innehåll samt sängar, lastpallar, kläder med mera. Dessutom har plastpåsar med matvaror placerats i behållare för plast. Hur kan denna station skötas så erbarmligt dåligt? Det är snuskigt och känns rent hälsovådligt, särskilt nu under pågående coronapandemi. Jag trodde i min enfald att då skulle folk skärpa till sig, men "icke sa Nicke". Det blev etter värre. Hushållsavfall och trädgårdsskräp liksom avfall från restauranger slängs kontinuerligt här. Det borde man sätta stopp för.

Skäms på er egoister som skräpar ned på detta sätt varje dag! Synd om alla medborgare som sköter sig och sorterar sitt skräp. Alla pratar om detta men har ingen möjlighet göra något utan kommunens hjälp. Har själv skickat hundratals felmeddelanden till FTI. De kommer och städar och tömmer men på nolltid är det likadant. När ska kommunen ta itu med detta samhällsproblem? Enda sättet att få ordning på nedskräpningen är tätare tömningar samt kameraövervakning så att de som skräpar ned kan bötfällas.

Skämmigt att infarten till Katrineholm är så anskrämlig. Återvinningsstationen med allt dess skräp ligger väl synligt från Stockholmsvägen. Besökare utifrån måste ju undra var de har hamnat. 

Ser fram emot kommunens omedelbara agerande!