När Socialdemokraterna tog beslutet att lägga ner skolorna i Österåker och Baggetorp efter deras "lokalöversyn" så sattes arbetet igång med att undersöka möjligheterna till friskolor på dessa orter.
Österåker var snabbare än Baggetorp och hade därför kommit längre i sitt arbete med detta, men vi pratade med varandra.
Baggetorp tog kontakt med Skolverket i detta ärende för att få svar om hur man skulle gå vidare. Skolverket svarade med att "Vingåker är en så liten kommun så där finns det inte utrymme till två friskolor men ur en demografisk synvinkel så ligger Baggetorp bättre till för att få en friskola, ni har ju även 52:an som går igenom samhället så folk från andra orter som jobbar i tex. Katrineholm kan ha sina barn i skolan där", okej detta var inget man hade väntat sig. Kontakt togs igen med Österåker där vi sa att Baggetorp lägger ner sitt arbete med friskola till förmån för Österåker då vi inte vill sätta käppar i hjulen för dem.
Efter något år när friskolan i Österåker hade kommit igång med sitt arbete och eleverna fanns i skolan så frågade vi om inte vi kunde starta en 0– -skola under deras tillstånd. Detta gick inte för de hade så mycket att göra, det hjälpte inte att det fanns folk i Baggetorp som skulle styra upp det hela.
Så i eftertankens kranka blekhet så skulle naturligtvis Baggetorp ha agerat annorlunda, vi skulle ha tänkt på Baggetorp och inte på andra delar i kommunen.
Så min fråga/undran till Ing-Marie Frössevi (C) och ordförande i Bou gällande nerläggningen av fritids: Är detta tacken för att Baggetorp ställde sig bakom Österåkers arbete med skolan istället för att starta friskola i Baggetorp?
Sanningen svider – skulle prioriterat Baggetorp
Är nerläggningen av fritids tacken för att Baggetorp ställde sig bakom Österåkers arbete med skolan? undrar Fredrik Appelgren.
Foto: Per Hellgren
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.