Säkrare busshållplats behövs vid Åsa folkhögskola

Mitt förslag är att bussen svänger in mot Åsa folkhögskola och att det byggs en hållplats i en vändzon, skriver signaturen "En win-win för alla".

Mitt förslag är att bussen svänger in mot Åsa folkhögskola och att det byggs en hållplats i en vändzon, skriver signaturen "En win-win för alla".

Foto:

Insändare2022-10-07 21:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

I Sköldinge finns Åsa folkhögskola, en plats dit många åker dagligen kollektivt med bussar från Katrineholm och Flen. För att gå från busshållplatsen till skolan, måste gångtrafikanterna gå längs med vägen i en skarp kurva. Det finns ingen trottoar och sikten och belysningen är obefintlig. Att det inte skett en olycka är ren och skär tur. Jag menar att eftersom så pass många människor passerar dagligen fram och tillbaka, borde busslinjen göras om. Detta för att skapa en tryggare och säkrare väg för ortens största arbetsplats. 

Mitt förslag är att bussen svänger in mot Åsa folkhögskola och att det byggs en hållplats i en vändzon. Bussen åker helt dit, stannar och vänder runt tillbaka för att sedan fortsätta mot Flen eller Katrineholm. Men skulle inte det här ta lång tid för bussarna? Jag menar att den extra minuten är väl värd investerad tid, för att säkra människors liv. Detta skulle gynna Sörmlandstrafiken som skulle slippa se människor springa och gena över den farliga korsningen, men Åsa Folkhögskola som skulle få en hållplats närmare skolområdet och därmed även en betydligt säkrare väg för sina deltagare och personal. Kanske kan det här även uppmuntra folk att välja att åka kollektivt mer då många upplever vägen till skolan som obehaglig?