Saknar uppskattad tv-serie på SVT

Insändarskribenten och kulturchefen Catarina Nitz uppskattar båda Josephine Bornebuschs tv-serie "Älska mig". Säsong 2 har nu premiär på Viaplay.

Insändarskribenten och kulturchefen Catarina Nitz uppskattar båda Josephine Bornebuschs tv-serie "Älska mig". Säsong 2 har nu premiär på Viaplay.

Foto: Naina Helén Jåma / TT

Insändare2020-10-12 05:45
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

För ett par månader sedan följde jag med stor behållning Josephine Bornebuschs utmärkta tv-serie "Älska mig" på SVT och SVT Play. Catarina Nitz har i flera krönikor framhållit denna serie. Hon skriver också att det nu finns en säsong två, men vad jag kan se finns denna enbart tillgänglig på Viaplay. Varför skriver varken Catarina Nitz eller någon annan att serien bytt plattform/kanal och att den inte längre finns tillgänglig för oss som inte har Viaplay?

Serietittare
 

Svar:

Tack för din insändare och roligt att du också gillar serien ”Älska mig”! Tv-serien är producerad för Viaplay och första säsongen hade premiär på strömningstjänsten förra hösten. I somras började säsong 1 visas i SVT och fanns tillgänglig på SVT Play tills för bara ett par veckor sedan.

Säsong 2 av ”Älska mig” har nyligen haft premiär på Viaplay, vilket också framgår av min krönika. Serien har alltså inte ”bytt plattform/kanal”.  Men, vi kan ju hoppas att SVT köper in och visar även säsong 2 av Josephine Bornebuschs romantiska komedi, så att alla får möjlighet att se den.

Catarina Nitz, kulturchef Sörmlands Media