Säg ifrån mot mobbning på arbetsplatsen

Insändarskribenten pekar på att det är viktigt att behandla sina arbetskamrater med respekt och att säga ifrån mot mobbning.

Insändarskribenten pekar på att det är viktigt att behandla sina arbetskamrater med respekt och att säga ifrån mot mobbning.

Foto: Christine Olsson/TT

Insändare2022-07-07 07:05
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Tänk på hur du är gentemot dina kollegor och sommarvikarier. Att göra/säga saker som man kanske anser vara ett skämt, kanske inte alls uppfattas som det av den du skämtar med eller om. Tänk på det och var en bra kollega och bete dig på ett sätt som visar respekt och var ett gott föredöme.

Ingen vill gå till jobbet med en klump i magen eller känna oro för hur arbetsdagen ska bli.

Ingen ska känna sig utanför eller ledsen när de är på sitt arbete, vi bör alla ta ansvar för att vara en bra kollega och alla har rätt och känna sig behövda och bra, vilken position man än har på sin arbetsplats.

Tänk på det när du mobbar eller kränker och varför du gör en sån sak – inte är du ball eller tuff – utan snarare dum och barnslig och rädd.

Gör allas dag på jobbet till en bra dag och låt alla vara med och jobba för god gemenskap och kärlek – vi har bara ett liv och det ska vara ett bra liv. Som sagt, alla är värda en bra arbetsplats och ha sin arbetsdag utan mobbning och kränkningar.

Om alla kollegor vågar säga ifrån om detta så kommer det inte ske någon mobbning – cheferna måste också se och lyfta sådant som finns under ytan och säga stopp.

Länge leve kärleken och låt alla ha ett arbete utan mobbning och kränkningar.

Våga säg ifrån och få slut på det.