S i Katrineholm har tappat styrförmågan

Insändare 19 oktober 2019 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

En kultur att skrämma chefer och ledamöter till tystnad, trohet och plikt är omodernt! Det förekommer en ”Trump”-liknande politisk kultur över hur styrning och ledning ska fungera i Katrineholm. Alltför många chefer har slutat sina tjänster. Vad som har lett till deras flykt från Katrineholm är svårt att veta. Kulturen där varje chef ska hålla sin budget med hot är inget framgångsrecept!

Att alla förvaltningar ska hålla sin budget blir paradoxalt, när det exempelvis är omöjligt att inhandla ”suddgummi” till elever för att pengarna är slut. Men att Socialdemokraterna beslutar mitt i sommaren 2019 att bygga en ny ishall för 115 miljoner och tidigare beslutat för en ny storskola för 230 miljoner och en restaurangrenovering för nästan 18 miljoner kronor känns magstarkt. 

Att dessutom beordra ett sparbeting på 20 miljoner tre månader efter beslutad budget när det pratas om förvaltningars budgetmisslyckanden och skylla på avsaknad av styr och ledningsförmåga! Här borde socialdemokraterna vara lite mer självkritiska. Vem är det som ”skiter” i budgetreglerna?

Att kommunen har en ”god” ekonomi syns inte i skolresultateten och på SFI undervisningen eller att alltför många inte kommer till egen försörjning som idag får försörjningsstöd. Kommunens anställda behöver få balans och arbetsro på sin arbetsplats, där chefer blir kvar i sina uppdrag och är goda ledare.

Att lova en bättre skola, vård och omsorg inför varje val och få 46 procent av rösterna i kommunen är en gåta. Katrineholm borde vara ett himmelrike på jorden med socialdemokraternas hundraåriga ledning och styrning.

Ämnen du kan följa