S är grunden till dagens samhällsproblem

Signaturen "C.E.G" tycker det var fel att stänga ned kärnkraftverken i Barsebäck, Oskarshamn och Ringhals.
Bilden: Ringhals kärnreaktor 1 stängdes ned vid årsskiftet 2020/21.

Signaturen "C.E.G" tycker det var fel att stänga ned kärnkraftverken i Barsebäck, Oskarshamn och Ringhals. Bilden: Ringhals kärnreaktor 1 stängdes ned vid årsskiftet 2020/21.

Foto: Jonas Lindstedt/TT

Insändare2022-03-18 21:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Hur är det möjligt att väljarstödet för socialdemokraterna nått sådana nivåer som vi ser idag? Det frågar sig signaturen TE för en tid sedan här på insändarsidan.

Signaturen är inte ensam om att förvånas över uppgången om siffrorna nu stämmer. Givetvis borde partiet ligga omkring fyraprocentspärren om man ska döma efter vad de uträttat de senaste decennierna.

Se bara på energipolitiken. Det var socialdemokratin som drev fram avvecklingen av Barsebäck 1 och 2 år 1999. Sedan följde Oskarshamn 1 och 2 som är permanent nedstängda sedan 2016–2017. Därefter stängdes Ringhals 1 och 2 åren 2019 och 2020. Nu ser vi konsekvenserna av denna vansinniga politik. Medborgarna får betala skyhöga energipriser och staten får in över en miljard kronor mer i skatter än budgeterat. 

Så har vi klimatet. Följer man mainstream-media så kan man tro att det bara är Sverige som ska rädda klimatet. Vi har bara tio år på oss och man ska rädda hela världen genom att göra det kraftigt försämrat i Sverige. Men de här godhetsapostlarna ska visa att vi kan så mycket bättre än alla andra. Återigen – vi ska vara bäst i klassen. Kosta vad det kosta vill. 

Nej, socialdemokratin är grunden till dagens samhällsproblem och har inte presenterat några lösningar för att vända utvecklingen. Bidrag och tillfälliga skattesänkningar är kortsiktiga lösningar på en infrastruktur som förfaller. Det är ett misslyckande när regeringen går in med kortsiktiga åtgärder för att rädda konsumenterna från fattigdom på grund av chockhöjda energipriser. Vi behöver politiker som ser till statens grunduppgift att skapa stabil infrastruktur över många årtionden framöver. Förhoppningsvis får vi en ny regering i höst som vänder utvecklingen och ger medborgarna hopp om ett nytt bättre Sverige.