Rädda fåglarna vid Östra Vingåkers kyrka

Massor av fåglar häckar vid sjöarna nedanför Östra Vingåkers kyrka. Där borde det placeras ut flytbryggor, skriver Annika.

Massor av fåglar häckar vid sjöarna nedanför Östra Vingåkers kyrka. Där borde det placeras ut flytbryggor, skriver Annika.

Foto: Brennan Linsley

Insändare2022-02-02 07:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Snart kommer våren. Med den kommer ett rikare djurliv. Ett djurliv vi människor ska visa respekt och hänsyn. Apropå det är det varje vår och försommar hundratals änder och andra fågelarter som häckar vid fågelsjöarna nedanför Östra Vingåkers kyrka. Där har jag tänkt varje vår att det borde placeras ut flytbryggor. 

Fåglarna uppehåller sig på den smala vägremsan mellan vattenområdena där. Mycket trafik och linjebussar som susar fram gör att det varje år stryker med många fåglar där. Änderna solar och gassar i vägkanten – ibland mitt på vägen. Det vore mycket tryggare och säkrare för dem om de erbjöds lite mer utrymme att vara på. 

Vem det nu är som kan tänkas ta tag i den biten. Ska kommunen hantera, fundera, analysera ärendet så hinner det väl bli höst... I perioder ser det ut som masslakt, då många inte ens saktar ner för att änderna ska få passera över.

Önskar verkligen bilister visade mer hänsyn och saktade ner. Det gäller förresten alltid – överallt!