Problem och lösningar för centrala Katrineholm

Insändarskribenten efterlyser en minirondell i Kvarnenkorsningen i Katrineholm. (Arkivbild)
Insändarskribenten efterlyser en minirondell i Kvarnenkorsningen i Katrineholm. (Arkivbild)

Insändare 31 oktober 2023 06:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Jag funderar på Tegelstadens bygge på parkeringen vid Kvarnen. Skulle inte ett parkeringshus vara bättre? Det har ju ökat med lägenheter vid "gamla brandstationen" och därmed ökad biltrafik. Bygget vid Stortorget är väl snart igång. Planering av bostadshus på Shells område är väl också på gång. Ett parkeringshus skulle väl kunna bli två-tre våningar, det skulle väl också gynna handeln i Centrum? 

Nästa problem är Kvarnenkorsningen. Vasavägen har alltid varit och kommer alltid att vara en pulsåder mellan nord och syd, därför tycker jag att en cirkulationsplats med en minirondell skulle vara bra. Det kan ju inte bli så dyrt, bara markerande övergångställen och en enkel minirondell i mitten. Trafiken kommer ju att öka. 

Vi var ett gäng från dåvarande Skånska cementgjuteriet som gjorde asfalteringen på Vasabron och Vasavägen. Jag minns hur många långtradare det ökade med när bygget var klart. Nu slipper vi dem i och med västra och östra förbifarterna, men fortfarande är Vasavägen en pulsåder i stan.


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa