Problem med nedskräpning vid återvinningsstation

Vad trist det är att ständigt komma till dessa nedskräpade återvinningsstationer. Skriver insändarskribenten.

Vad trist det är att ständigt komma till dessa nedskräpade återvinningsstationer. Skriver insändarskribenten.

Foto: Naina Helén Jåma/TT

Insändare2021-03-10 05:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Vad trist det är att ständigt komma till dessa nedskräpade återvinningsstationer. Vid Backavallens återvinningsstation återfann jag senast bland annat en skrotad dammsugare, en pedalhink, flera äckliga madrasser, två säckar med trädgårdsavfall tillsammans med annan bråte.

Läste häromdagen i Katrineholms-Kuriren att Katrineholm var ett föredöme vad avser återvinning, men det gäller tydligen inte Backavallen. Här står ofta stora plastkassar med osorterat avfall som vederbörande inte orkat lyfta upp och placera på rätt plats. Vilken bedrövlig lättja! Nu när trädgårdssäsongen kör ingång behöver det komma upp STORA skyltar om att trädgårdsavfall inte får dumpas här.

 Den som har valt att bo i villa och inte kan ta hand om sitt trädgårdsavfall på rätt sätt borde välja ett annat boende. Tips till den som ändå trilskas: Antingen får du ordna med en kompost eller göra många besök på Vikatippen (gratis förutom bilresan), men gå inte till Backavallens återvinningsstation för att det är billigast. Du gör livet surt för andra som ska kliva över dina säckar! Det kostar en del att ha och sköta en villa med trädgårdstomt! Den gamla käpphästen om kameror för att avslöja ögontjänarna och hot om böter samt tydligare skyltning på flera språk är fortfarande aktuell. Belysningen behöver också ses över.

Skulle vara trevligt att få komma till en fin och städad återvinningsstation någon gång!