Politikerna måste tänka om för en levande landsbygd

Om nu kommunledningen värnar om landsbygden och även hoppas kunna sälja tomterna som finns och öka invånarantalet är det nog bäst att tänka om när det gäller Baggetorp. Skriver Per-Erik Eriksson.

Om nu kommunledningen värnar om landsbygden och även hoppas kunna sälja tomterna som finns och öka invånarantalet är det nog bäst att tänka om när det gäller Baggetorp. Skriver Per-Erik Eriksson.

Foto: Per Hellgren

Insändare2020-08-21 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Jag har bott i Baggetorp sedan 1984 och sett hur man sakta men säkert nedmonterar landsbygden. Näst sist på tur är fritidshemmet i Baggetorp och sist ut blir förskolan sen är det slut. Köper inte att det inte finns någon pedagog som kan undervisa barnen men i Marmorbyn finns det tydligen flera stycken för där kommer dom att bli så många att alla får inte plats i fritishemmets lokal utan kommer att delas upp i klassrum, hur rimmar det?

Som ni alla förstår så handlar det till sist om pengar och inget annat. En pedagog kan omöjligt ta han om över 40 barn alltså finns det fler än en. Utbyggnaden som man gjorde för några år sedan på förskolan i Baggetorp saknar vatten och toaletter, det är en av ursäkterna. Okej då flyttar vi fritisbarnen till Baggetorps Hembygdsgård.

Om nu kommunledningen värnar om landsbygden och även hoppas kunna sälja tomterna som finns och öka invånarantalet är det nog bäst att tänka om.

Nu börjar även skolorna efter sommarlovet och våran nya fina Slottsskola väntar på sina elever, där kommer min nästa reflektion. Från Marmorbyns årskurs sex kommer två stycken elever av elva stycken, resten valde Katrineholm. Har man lyckats då? Och vad kostar det oss skattebetalare att betala till Katrineholm?

Hur många fler från Vingåker och kransorterna har valt Katrineholm? Tänk på det allihopa. Inte underligt att kommunen måste spara, tyvärr så vet gemene man vad det är som kostar. Synd bara att det är på dom äldres och barnens bekostnad som ej har någon del i det alls att göra 

Gör en kovändning och försök att få folket tillbaka, det har gjorts på andra platser.