Olämpligt angrepp av Barrsäter (C)

Johan Söderberg (S) Ordförande bildningsnämnden skriver replik på Victoria Barrsäters (C) debattartikel.

Johan Söderberg (S) Ordförande bildningsnämnden skriver replik på Victoria Barrsäters (C) debattartikel.

Foto: Tomas Nilsson

Insändare2020-03-05 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Replik på debattartikel "Nonchalant behandling av elevernas bussresor" publicerad 29/2.

Victoria Barrsäter (C) har lämnat in ett ledamotsinitiativ till bildningsnämnden, där det föreslogs att ”Bildningsförvaltningen utreder hur elevers resor till och från kurser på andra skolor samt praktik på obekväm arbetstid ska vara möjlig och likvärdig utan att bekostas av skolpengen.” Nämnden beslutade att överlämna initiativet till bildningsförvaltningen för beredning.

Det innebär inte att förvaltningen ska genomföra den utredning som initiativet föreslog, utan att göra en bedömning av förslaget i initiativet. De såg två alternativ, skriva om överenskommelsen med kollektivtrafikmyndigheten eller avsätta pengar ur bildningsnämndens budget, där det i sådana fall måste till en omfördelning inom ram. Med det ansåg förvaltningen av ledamotsinitiativet skulle anses besvarat. Nämnden kan sedan besluta i enlighet med förslaget, eller fatta ett annat beslut i frågan. Ärendet bordlades på senaste nämnden, på begäran av Barrsäter (C) eftersom hon inte närvarade på sammanträdet. Till nästa sammanträde har jag även gett bildningsförvaltningen i uppdrag att redovisa hur de säkerställer att elever har möjlighet att ta sig till och från de olika skolorna, utan att det innebär att de kommer försent till nästkommande lektioner.

Istället för att diskutera sakfrågan i nämnden väljer Barrsäter (C) att, i en debattartikel, anklaga en enskild tjänsteman för nonchalans och rappakalja. Mig får man gärna angripa och debattera mot i tidningen, men att ge sig på en enskild tjänsteman på förvaltningen, som rimligtvis inte kan svara upp på personangrepp från en förtroendevald i nämnden, anser jag vara anmärkningsvärt och taktlöst. Det är inte så jag förväntar mig att en förtroendevald i Katrineholms kommun agerar.