Nya landslaget – om politikerna fick sparka boll

Tecknaren Tommy Andersson har gestaltat partiledarna och språkrören som fotbollslag.
Tecknaren Tommy Andersson har gestaltat partiledarna och språkrören som fotbollslag.

Insändare 18 oktober 2022 07:05
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

För en tid sedan såg jag ett foto av alla partiledarna samlade, då kom en kanske märklig tanke. Tänk om det här var vårt landslag, ja i exempelvis fotboll.

Oavsett om det är politik eller fotboll så måste man samarbeta och ha en gemensam taktik för att nå ett bra resultat. Att alla spelar mot samma mål är väl självklart. Hur ser då förutsättningarna ut om vi granskar den här laguppställningen?

D, B, A och C spelar mot samma mål. Målet till höger. Reserverna G, E, H och F spelar mot vänstra målet, men även fokus på mittfältet. D nekar spela bollen till C och C vill inte att D ska ha bollen. Trots ganska lågt förtroende från publiken så anser sig B vara lagkaptenen. Publiken gav E flest röster, men är reserv. 

B och A anser att det bästa var att de bildade ett tvåmannalag. Men de vill ta in D bara när det ska läggas straffsparkar. 

H har kastat in handduken, hon var den enda mittfältaren. G spelar bara om det är naturgräs. F spelar bara med vänsterfoten och anser att alla på fotbollsplanen ska ha bollen lika mycket. A vill att landslagsmatcherna alltid ska inledas med en psalm samt fader vår. D kräver nationalsången. Domaren serverar tomater under uppladdningen.


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa