Nedmontering av Kullbergska sjukhuset

Regionen skyller på att man inte får några sökande till utlysta tjänster på sjukhuset. Då kanske man måste tänka om och erbjuda personalen någonting extra. 
Skriver Ewa Callhammar (L).

Regionen skyller på att man inte får några sökande till utlysta tjänster på sjukhuset. Då kanske man måste tänka om och erbjuda personalen någonting extra. Skriver Ewa Callhammar (L).

Foto: Carina Bergius

Insändare2020-09-22 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Nedmonteringen av Kullbergska sjukhuset har pågått länge, både öppet och i det tysta. Akutmottagningen har exempelvis monterats ned i flera steg. Att läsa i Katrineholms-Kuriren att MAVA byter namn till MINA och det skulle göra att Katrineholmarna får bättre vård? 

Det är ytterligare ett drag i att få innevånarna i KFV-regionen att tro att man får en bättre akut vård än vad man kan få idag på Kullbergska. Elisabet har rätt i det hon skriver att Kullbergska börjar likna mer en vårdcentral.

Man har också i etapper tagit bort vårdplatser på Kullbergska, idag är det färre än för två år sedan. Samtidigt vet vi att vi får allt fler äldre, samt att till exempel Katrineholms kommun har som mål att vara 40 000 medborgare 2030. Hur går det ihop?

Regionen skyller på att man inte får några sökande till utlysta tjänster på sjukhuset. Då kanske man måste tänka om och erbjuda personalen någonting extra. För vi vet att det är större utvecklingsmöjligheter på de stora sjukhusen. Exempelvis skulle man kunna erbjuda bättre scheman, införa 6-timmars dag och självklart höja lönerna men jag tror många skulle vara intresserade om man förbättrade arbetstiderna och arbetsmiljön.

Jag vill att innevånarna i KFV-regionen ska känna sig trygga med att ha ett sjukhus på nära håll, där jag kan få akutsjukvård och en vårdplats om så behövs. För att få detta måste nerskärningarna stoppas och satsningarna på personalen måste till nu. Vi kan bygga hur många fina hus som helst men det är innehållet som är det viktigaste, personalen!