När ska Katrineholms kommun ta sitt arbetsgivaransvar?

Återigen synliggörs hur vård- och omsorgsenheten i Katrineholm bemöter sina medarbetare som jobbar ”på golvet”! Skriver insändarskribenten.

Återigen synliggörs hur vård- och omsorgsenheten i Katrineholm bemöter sina medarbetare som jobbar ”på golvet”! Skriver insändarskribenten.

Foto: Carina Bergius

Insändare2021-11-03 21:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Reflektion över artikeln ”Stora avdelningar på Dufvegården får kritik” publicerad den 26 oktober.

Återigen synliggörs hur vård- och omsorgsenheten i Katrineholm bemöter sina medarbetare som jobbar ”på golvet”! Här vittnas om att personalen gråter för att de inte hinner med att ge den omvårdnad som boenden har rätt till. Samtidigt uttrycker chefen att arbetet i sig är mer än tillfredsställande, då ”snabbkollen” kring arbetsmiljön hamnar på ett snitt av 8 utifrån gradering 1-10. Herregud! Är det så vi ska föra våra samtal på våra arbetsplatsträffar? Ska vi inte kunna mötas i en dialog utan att behöva bli en siffra i statistiken? Framför allt, varför använder sig chefen av en ”snabbkoll” kring en arbetsmiljö som personalen upplever i det närmaste är ohållbar? Är ämnet i sig så infekterat att chefen inte har förmåga att lyssna på sin personal?

Från ett samverkansprotokoll i maj-21, diskuteras kring att personalen är underbemannad i förhållande till hur många som behöver omvårdnad. När personalen inte räcker till, brister det i omvårdnaden – i stället för toalettbesök får boenden kissa i blöjan, frukosten blir försenad m.m. Ingen behöver vara professor för att förstå att en sådan situation är omänsklig för såväl de boenden som personal!

Det mest märkliga är, att chefen lutar sig mot att inga avvikelser eller tillbud skrivits om den rådande arbetsmiljön. Som chef, bör man väl ställa sig frågan varför inget dokumenterats i avvikelser eller tillbud, trots att problematiken avhandlats i samverkansmöten? Kan det vara så att personalen är så slutkörd att man inte orkar eller har tiden över för att dokumentera? 

Avslutningsvis informerar chefen om att efter maj månad finns resurser, lokaler och behovsbemanning. Vi går in i november månad, när personalen på Dufvegården larmar om arbetssituationen. Vad hände egentligen efter maj månad?