Något har hänt i politiken i Vingåker

Jag saknar dom gamla moderaterna i Vingåker. Dom var åtminstone stolta och ärliga moderater. Skriver Björn Blid(S).

Jag saknar dom gamla moderaterna i Vingåker. Dom var åtminstone stolta och ärliga moderater. Skriver Björn Blid(S).

Foto: Joakim Kullberg

Insändare2020-09-18 05:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Förr var politiken något som formades av varje enskilt partis ideologi. Den anfördes som grund till politiska beslut som det enskilda partiet stod för. Konstigt nog verkar detta, eller framför allt konsekvenserna, ha ändrats. Det tycks som att en ny politisk konsekvens av det kommunala arbetet i det politiska Vingåker har ändrats till "Det-spelar-ingen-roll-vem-som-styr-det-blir-ju-ändå-som-moderaterna-vill-ha-det-konsekvens"...

Några menar på att det sedan 2016 genomförts moderat politik i Vingåker. Dock utan några närmare förklaringar, endast tre exempel anförs: Kombinerade tjänster inom skola och fritidsgård (gammal gedigen socialdemokratisk diskussion om samarbete inom den skattefinansierade kärnverksamheten) Gemensam samhällsbyggnadsförvaltning (ingen ny diskussion, den har funnits i många år och under olika styren) samt Fokus på regelefterlevnad (socialdemokratisk tanke om humana regler utifrån konsekvensperspektiv ingår sedan oerhört långt tillbaka i det socialdemokratiska samhällsbygget). Dessa tre verkar några ha tagit till som ett slags sista halmstrå, kan det vara för att lura till sig röster i kommande val? Det verkar som att när alla andra argument tagit slut så återstår endast att ta åt sig äran. Verkar lite beklagligt, tycker jag.

Jag saknar dom gamla moderaterna i Vingåker. Dom var åtminstone stolta och ärliga moderater. Tur i oturen att vi i Socialdemokraterna har Anneli och Robert, dom arbetar utifrån ett socialdemokratiskt ideologiskt perspektiv och har aldrig behövt skylla ifrån sig eller tagit åt sig äran av andras arbete.