MTR:s drift av Mälartåg är ett fiasko

Insändare 9 februari 2022 07:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Vilket fiasko det är att MTR tagit över driften av Mälartåg. För oss som bor i Katrineholm och Vingåker och arbetar heltid, dvs åtta timmar om dagen, kommer till station som tidigast vid 19-tiden på kvällen. Sen är det många som inte bor på promenadavstånd från station. Då har många av oss åkt med tåg som går 05.54 eller 06.24 från Katrineholm och cirka tio minuter tidigare från Vingåker. 

Vecka ut och vecka in har MTR ställt in tåget som går 16.50 från Stockholm. Jag har full förståelse för att personalsituationen kan vara svår att lösa i dessa tider men det MTR kan inte skylla på. Mellan 15.00 och 16.00 går det tre tåg från Stockholm. MTR skulle därför kunna lösa situationen genom att omfördela personalresurserna.

Jag är fullständigt övertygad om att de som åker med exempelvis tåget som går från Stockholm 15.36 har full förståelse om det tåget ställs in för att 16.50 ska kunna gå istället. De som åker med 15.36-tåget blir "bara" 20 minuter sena, jämfört med oss som får komma hem över en timme senare som det är nu. Jag bara undrar om man ska kunna bo i Katrineholm och Vingåker och arbeta heltid i Stockholm. Jag har pendlat i många år och det har fungerat ända till MTR tog över. 


 
 
 
 
 
 

Ämnen du kan följa