MP ökar klyftorna mellan land och stad

Sedan nämner du, att ni inte vill öka klyftorna mellan land och stad, det är ju precis vad ni åstadkommer med er politik. Skriver Hans Gabrielsson i ett svar på en debattartikel.

Sedan nämner du, att ni inte vill öka klyftorna mellan land och stad, det är ju precis vad ni åstadkommer med er politik. Skriver Hans Gabrielsson i ett svar på en debattartikel.

Foto: Lars Pehrson/SvD/TT

Insändare2021-03-27 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar på debattartikeln "Omställningen kan lyfta landsbygden" publicerad den 20/3.

Det är som vanligt med miljöpartister, mycket okunskap om hur verkligheten är.

Hur tror du Hans Wrådhe att det är möjligt, att landsbygden får en nyckelroll i en omställning till fossiloberoende, när det alltid blir nya kostbara pålagor för de som bor och livnär sig på landsbygden med Miljöpartiets påfund? Att du inte förstår ett uns av hur skog ska skötas, för att få en rimlig avkastning, är heller inte unikt för dig! Du skriver ”återställa” natur, vad är det som är förstört? Du efterlyser också ”öka den biologiska mångfalden i jordbruket”, vad är det du saknar där?

Sedan nämner du, att ni inte vill öka klyftorna mellan land och stad, det är ju precis vad ni åstadkommer med er politik. Jag tillhör en grupp (jägare) som ni med alla till buds, och lite mer, stående medel, försöker misskreditera, ta bara till exempel. Rebecka le Mondes, medverkan i en demonstration ihop med jaktterrorister i Stockholm!

Du önskar också, att småskalig köttproduktion ska få avsättning för sina produkter, men vad då, hur menar du? När skadedjuret vargens utbredning alltmer får de som idkar till exempel fåravel, slutar för gott. Man kan inte få ekonomin att gå ihop, när skadedjuret dödar och skambiter fåren. Exempel Mollstaberg. Det är en omöjlighet med varg! Har Du vetskap om, bara på ett ungefär, hur många arter, som försvinner när betesmarkerna blir oanvända och igenväxta med sly och förbuskas?

Att ni kan hålla vargens existens högre än människornas är för mig helt ofattbart!

Hur mycket skogsråvara går det åt för att framställa en liter etanol? Hur mycket mer skogsråvara måste produceras än i dag?