Movingoappen utvecklas för att bli enklare

Katarina Myrberg, pressansvarig Mälardalstrafik, lovar att det ska bli enklare och smidigare att hitta relevant trafikinformation med Movingoappen.

Katarina Myrberg, pressansvarig Mälardalstrafik, lovar att det ska bli enklare och smidigare att hitta relevant trafikinformation med Movingoappen.

Foto: Rebecka Jonsson

Insändare2022-04-16 07:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar till insändaren "Bort med onödig info" av ”Luttrad resenär” publicerad den 12 april.

Vad roligt att du reser med Movingo periodbiljett – och att du använder Movingoappen. När det gäller trafikinformationen i Movingoappen är den kopplad till Trafikverkets tågtidtabell. Du kan enkelt söka på din avgång och du kan även göra en filtrering i appen om du bara vill få upp avgångar i Stockholm– Mälardalen som har Movingogiltighet. 

Men just störningsmeddelandena från Trafikverket i appen om banarbeten och andra trafikstörningar längs dessa Movingosträckor är väldigt detaljerade och innehåller förutom stationerna där tågen stannar även de tekniska hållplatserna mellan stationerna. Det hade varit enklare och tydligare för resenärer om så inte varit fallet.

Det sker just nu ett utvecklingsarbete hos oss på Mälardalstrafik, som står bakom Movingo och Mälartåg, både när det gäller Movingoappen och trafikinformationen mot resenärer i Mälartågs app och på malartag.se. Att göra det ännu enklare och smidigare att hitta relevant trafikinformation är centralt i det arbetet.