"Monicas svar var ett direkt hån"

Insändare 6 januari 2022 21:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

I en rad insändare, senast i fredags förra veckan har prissättningen på Mälartåg för pensionärer tagits upp i denna tidning. Den 3/1 2022 skulle ett svar komma från Monica Johansson, vice ordförande för Mälardalstrafiken i Sörmlandsregionen. Svaret blev till ett icke-svar där Monica istället sammanfattade delar av det som går att läsa på Mälartågs hemsida, ett direkt hån mot insändarskribenten och ett ytterst oseriöst svar till oss pensionärer.

Det har tidigare framkommit att olika regioner kan ha olika syn på vilka rabatter som ska finnas beroende på åldersstruktur m. m. En del regioner har en relativt ung befolkning medan andra som Region Sörmland har många pensionärer. Barnfamiljer, ungdomar och studerande är de stora vinnarna som i stort sett kunnat behålla sina rabatter medan däremot pensionärer lämnats i sticket och istället fått mycket kraftiga prishöjningar jämfört med när SJ hade ansvaret för trafiken.

Inte ens Region Sörmland själva tycks vilja satsa på denna grupp, vilket medför att det på sikt blir svårare att besöka barn och barnbarn för de som inte har det så gott ställt. Trots allt tal om lågpriskort och olika typer av rabatter för de äldre tror jag att vi får nöja oss med de fina orden men utan några konkreta resultat.

Under ett valår som detta talar i stort sett samtliga politiker från höger till vänster om hur mycket man vill satsa på gruppen pensionärer, men Mälartåg går den motsatta vägen och höjer istället kraftigt sina priser. Att priset ska vara förutsägbart i alla lägen med ett fast pris kan inte ses som en morot att öka tågresandet.


 
 
 
 
 
 

Ämnen du kan följa