Ministrarna glömmer vanliga människors vardag

Insändare 11 mars 2022 21:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Enligt opinionsundersökningar är väljarstödet för socialdemokraterna på nivåer som inte setts på åratal. Hur är det möjligt, vilka deltar i dessa undersökningar och vad ser de som jag tydligen har missat?

Är inte socialdemokraterna och miljöpartiet ansvariga för att vi bland annat har en totalhavererad miljöpolitik? En politik som skapat el- och bränslepriser som inom en snar framtid kommer skapa en oerhört stor prisutveckling på varor och tjänster, bränslepriser som gör det orimligt att pendla till ett arbete med bil och då blir en ohållbar situation främst för de som bor på landsbygden! Om dessa skyhöga bränsle- och elpriser fortsätter så är följderna snart även uppsägningar och ökad arbetslöshet.

Putin har absolut ställt till med mycket, minst sagt fruktansvärda saker men att S även gärna beskyller Putin för de ökade priserna är direkt fel. Nuvarande energikris och bränslepriser har ursprungligen knappast något med Putin och kriget i Ukraina att göra! Den avveckling av kärnkraft som vi sett sedan 80-talet och avsaknad av utbyggd el-infrastruktur mellan norra och södra delen av landet är svårt att lasta Putin för. 

Men som minister på väg i taxin till riksdagen är det lätt glömma vanliga människors svårigheter att få ihop vardagsekonomin. Med en ministerlön om 145 000 kr i månadslön, ersättning för dubbelt boende om man bor mer än 7 mil från riksdagen plus reseersättning för hemresor, lägg även till extremt förmånliga pensions eller omställningsstöd, mm. En lön och ersättningar som vi arbetsgivare betalar för i form av skatt, tydligen lätt att glömma bort den delen ibland. 

När nu dessa ministrar tenderar att oftare och oftare glömma bort vem som är deras egentliga arbetsgivare, då är det verkligen skönt att vi lever i ett demokratiskt land där jag som väljare har möjlighet att rösta bort S och allt elände som de i mitt tycke varit oförmögna att hantera under sina många år vid makten.


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa