Min kompis vågar inte chansa när han äter ute

"Det bästa vore om det byggs fabriker som enbart producerar glutenfri mat och glutenfria bakverk", skriver insändarskribenten.

"Det bästa vore om det byggs fabriker som enbart producerar glutenfri mat och glutenfria bakverk", skriver insändarskribenten.

Foto: Kjell-Arne Karlsson

Insändare2024-12-31 14:35
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Jag känner en person som är glutenallergisk! Han och jag har pratat om hur svensk industri tillverkar glutenfri mat, bakverk och dylikt. Vissa fabriker tillverkar glutenfritt bakverk och mat i samma lokaler som vanlig mat. Därför vågar inte min kompis chansa när han äter ute på vissa restauranger och kaféer.

Det bästa vore om det byggs fabriker som enbart producerar glutenfri mat och glutenfria bakverk.

Dessutom borde det vara krav på att producenterna av mat och bakverk textar tydligt om en matvara är glutenfri eller ett bakverk fritt från gluten. Då skulle min kompis slippa behöva oroa sig och skulle kunna känna sig trygg och säker när han äter mat ute eller köper bakverk på något kafé.