Mer pengar till forskare på sjukhus

Vi behöver mer pengar till forskare på sjukhus. Vi behöver bättre behandlingar och bättre vaccin.
Skriver Elsa Karlsson 5b Västra skolan.

Vi behöver mer pengar till forskare på sjukhus. Vi behöver bättre behandlingar och bättre vaccin. Skriver Elsa Karlsson 5b Västra skolan.

Foto: Magnus Andersson/TT

Insändare2020-05-26 05:09
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Vi har aldrig fått fram ett botemedel mot cancer, covid-19 eller någon annan dödlig sjukdom. Enligt IARC (International Agency for Research on Cancer) kommer cirka 15 miljoner personer i världen dö av cancer i år. Den 12 maj 2020 så bekräftades det att 286 328 har dött av Covid-19 i världen, enligt Dagens industri. Därför anser jag att vi behöver mer pengar till forskare på sjukhusen. 

För det första så behöver vi botemedel till olika sorters sjukdomar för att vi människor ska överleva dödliga sjukdomar. Pengarna kan användas till att utveckla de nuvarande behandlingarna och skapa bättre vaccin. 

För det andra så kan man anställa mer personal för då hinner de mera på en dag. Man kan köpa in bättre utrustning för de pengarna man får in. Bättre utrustning är bra för då kan man hitta botemedel eller vaccin mycket snabbare.

En del säger att vi inte bara ska tänka på att ge pengar till folk som jobbar på sjukhus och att tänka lite mer på andra organisationer eller föreningar som också behöver pengar. 
Det är också viktigt, men om vi människor dör ut av sjukdomar så har vi inget att spendera pengarna på. 

Vi behöver mer pengar till forskare på sjukhus. Vi behöver bättre behandlingar och bättre vaccin. 

Använd pengarna till något vettigt!