Med grillad fågel, grillas vi alla

Insändare 8 augusti 2022 09:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Grillandet av Sveriges vanligaste fågel är en bidragande orsak till att sällsynta fåglar, som grågamen, nu riskerar att brinna upp, när mark runt nationalparken Dadia i Grekland eldhärjas. Det är dags att sluta gama efter mycket, så slipper vi alla mista hela stycket!

Allt går att sälja med mördande reklam. Svensk kyckling har lanserats som ett klimatsmart alternativ till annat kött, men fick i Världsnaturfondens (WWF) köttguide 2021 rött ljus. Konsumenter avråds från att äta kyckling, då tjugo procent av fodret är importerad soja från Sydamerika.

Över 100 miljoner av Sveriges vanligaste fågel – som få har sett då de tvingats leva instängda i stora hangarer hela sina liv – är framavlade att äta stora mängder, enormt fort, så de bryter både vingar och ben. Det är inte bara horribelt, utan industrin är rent krasst ett hot mot vår existens, dels genom klimatförändringarna djurindustrin bidrar till, men också slöseriet med mat och vatten och fågelindustrin bidrar inget till biologisk mångfald.

Vill du inte vara som Ikaros som grillades av solen och dog, är det dags att inse att det inte finns en planet B. Eftersom du troligen inte kommer få stiga på arken ut i rymden, som Amazons grundare verkar ha som plan B, så slutar du gama i dig djurens kroppar!

Res dig som en amason, var med och stoppa slakten av djur och Amazonas regnskogar genom att leva som vegan, så slipper vi alla bli grillade på planet A.


 
 
 
 
 
 

Ämnen du kan följa