Mälartågs prissättning en stor försämring

Insändare 6 december 2021 21:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Man blir helt förundrad över Mälartågs prissättning efter trafikövertagandet den 12 december. Fram till detta datum när SJ har hand om regionaltrafiken kan man som pensionär tillgodogöra sig en rabatt samt mycket ofta utnyttja sista minuten-priset. På sträckan Katrineholm-Stockholm kostar en sista minuten-resa i nuläget 107 kronor. Från 12 december kostar samma resa 193 kronor. Mälartåg tillhandahåller varken pensionärsrabatt eller sista minuten-priser. 

Än värre kan anses vara prissättningen för en pensionär som vill ha två barnbarn med sig om de är mellan 7 och 15 år. Med SJ kan då priset bli så pass lågt som 117 kronor fram till och med 11 december.  Från 12 december blir priset för samma resa 483 kronor. 

En bra rabatt som till helt nyligen fanns var 10-resorskortet. Det är något som Mälartåg inte tillhandahåller.

Som anledning till prissättningen hänvisar Mälartåg till att det är samhällsfinansierad trafik som man bedriver till skillnad mot SJ som bedriver kommersiell trafik. Det är fantastiskt att det blir så stora försämringar nu när trafiken blir samhällsfinansierad. Alternativet att resa med privatbil blir genast ett kostnadseffektivt sätt att resa. Frågan om miljön och biltrafikens utsläpp är väl något man får sluta tänka på.

Jag ser fram emot ett svar från ansvariga på Mälartåg angående dessa gigantiska försämringar och då gärna ett godtagbart svar. Gör om och gör rätt! Som en liten tröst finns ju SJ Snabbtåg och Intercitytåg kvar med ett antal avgångar, där man kan resa till mer förmånliga priser och dessutom med kortare restider än med Mälartåg.


 
 
 
 
 
 

Ämnen du kan följa
Läs mer!

Insändare: Tåget gick 20 minuter för tidigt från Vingåker

Tåget gick 20 minuter för tidigt från Vingåker

Insändare: Bättre med förarlösa tåg än bilar

Bättre med förarlösa tåg än bilar

Insändare: Movingoappen utvecklas för att bli enklare

Movingoappen utvecklas för att bli enklare

Insändare: Bort med onödig info

Bort med onödig info