Majoriteten och oppositionen är handlingsförlamad

Region Sörmland, regionskansliet

Region Sörmland, regionskansliet

Foto: Eira Desax

Insändare2024-06-25 15:04
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Sjukvården har gått med minus i många år men vår finansportfölj har räddat oss. Man har pratat om och tagit beslut om att vården ska och måste bli effektivare inte minst efter alla ny- och ombyggnationer av våra sjukhus. 

Enorma summer läggs på detta och något som jag personligen varnade för, man förbygger sig till enorma kostnader. Jag har pratat med flera hantverkare och de säger gemensamt att det är bra att jobba för regionen – för ingen har koll. Man behöver inte vara Einstein för att begripa att anställer man massor samtidigt som lokalkostnaderna ökar kommer ekonomin inte gå ihop. Alla yrkesgrupper har ökat men har vi fått mer vård? 

Administrationen skulle regionen minska med 100 miljoner kronor. Det gick vård för pengarna ut med som vallöfte 2014! De andra partierna hängde på. Av vad har det blivit? Drygt 350 fler i personal. 

Att både majoriteten och oppositionen är handlingsförlamad och skjuter uppsägningarna på framtiden gör bara att underskottet kommer öka och verksamheterna oroar sig för framtiden. Ibland är det bättre att riva av plåstret direkt istället för att dra på det. 

Ewa Callhammar
Liberalerna