Lyssna på folkviljan – godkänn namninsamlingen

Insändarskribenten undrar, varför sossar och moderater är så rädda för folkviljan att de vill ogiltigförklara varje försök till namninsamling angående torget.

Insändarskribenten undrar, varför sossar och moderater är så rädda för folkviljan att de vill ogiltigförklara varje försök till namninsamling angående torget.

Foto: Carina Ekdahl

Insändare2023-04-29 07:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Varför är sossar och moderater så rädda för folkviljan att de vill ogiltigförklara varje försök till namninsamling angående torget?

Har aldrig hört talas om att personnummer måste anges på namninsamlingar. Personnummer ska användas restriktivt för undvikande av identitetsstölder.

Sossarna har regerat i Katrineholm så länge jag kan minnas. För ett antal år sedan slog de sig konstigt nog ihop med de före detta antagonisterna (läs Moderaterna) och så uppstod nya partiet ”modekraterna”, vilket ledde till att total maktfullkomlighet uppstod i kommunen. I och med detta tvärdog givetvis oppositionen. 

Maktfullkomlighet leder sällan till utveckling utan skapar oengagemang och lojhet bland befolkningen. Medborgarna vet ju att inga protester eller synpunkter som inte passar kommunstyret får någon som helst effekt. Ni som styr, tänk på att opposition inte alltid är av ondo utan kan leda till nyttig eftertanke och kanske ge nya insikter. Det är bra om många får delta i beslutsprocesserna. Det skapar en bättre anda i kommunen.

Vädjan till kommunen: Godkänn protestlistorma och låt folket för en gång skull säga sin mening. Visa lite välvilja och tänk på att alla beslut som kommunledningen fattar inte alltid är till medborgarnas gagn och således inte särskilt omtyckta.

En framåt kommun försöker inte kuva medborgarna utan ser positivt på engagemang och synpunkter från gräsrötterna.