Lyckliga gatorna är bra reklam för Katrineholm

"Jag kan hålla med om att det stundtals var hög volym, men så roligt det var och lite ”drag” måste det få vara" skriver insändarskribenten. Arkivfoto

"Jag kan hålla med om att det stundtals var hög volym, men så roligt det var och lite ”drag” måste det få vara" skriver insändarskribenten. Arkivfoto

Foto: André Johansson

Insändare2022-09-12 21:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Läste nyligen om en missnöjd medborgare som ondgjorde sig över det fruktansvärda oljudet vid ett par evenemang som har anordnats. Dels på torget och vid Lyckliga gatornas evenemang nyligen.

Sådana klagomål har ju varit på tapeten förut. Vi börjar ”Lyckliga gatornas” evenemang som ägde rum på den stora gräsplanen vid gamla Halvergatan i Nävertorp och alldeles intill Dufvegården. Jag kan hålla med om att det stundtals var hög volym, men så roligt det var och lite ”drag” måste det få vara.

Evenemanget startade klockan 17.00 med diverse framträdanden bland annat av deltagare från Kulturskolan men tror väl inte att denne minderårige violinist kan ha stört så mycket. Det förekom även andra artister och stämningen var god. Det var en fröjd att vandra runt och se barn och ungdomar prova olika instrument eller leka och testa löpbanor i Friskis och svettis hörna samt att se den glädje som en liten ballong kan ge, men var fanns de svenska ungdomarna.

Senare under kvällen strömmade lite mera äldre ungdomar till och det blev lite annan karaktär på musiken men fortfarande med härliga rytmer och fin stämning. Jag kunde tyvärr inte stanna kvar den sista timmen, men eftersom jag bor strax intill så kunde jag höra både musiken och glädjen från ungdomarnas dansande och jag hade gärna varit kvar och diggat lite mera. Jag tror nog att de flesta av oss orkar vara vakna fram till klockan 22.00 och även de som bor på Dufvegården.

Sedan var det Stortorget som kom i fokus. Jag tror inte ens att den klagande medborgaren varit där nere på torget utan bara läst om det.