Lösningen för en stabil politik finns i mitten

Insändare 14 december 2021 21:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Tony Rosendahl gör en Nooshi i K-K 6/12 och skjuter skulden för regeringens budgetförlust i riksdagen på Centerpartiet. 

Låt oss backa bandet. Väljarna gav 2018 ett otydligt svar på frågan hur Sverige skulle regeras. Positionerna var länge låsta. Centerpartiet tog då ansvar och förhandlade tillsammans med Liberalerna, Miljöpartiet och Socialdemokraterna om vilka frågor som vi kunde vara överens om för att föra Sverige framåt. Januariavtalet gav reformer i mitten. Punkt för punkt bockades avtalet av tills den nyvalda vänsterledaren Nooshi Dadgostar ville göra sig känd genom att opponera på en punkt om friare hyressättning som inte ens lagts fram som förslag. Hon fick hjälp av SD att avsätta statsministern och skapa regeringskris. 

Det var alltså ingen utopi att styra Sverige med en mittenpolitik. Det var möjligt att ta ansvar. Det fungerade och var ett sätt att ta ansvar för det politiska läget som väljarna gett.

En regering har ansvar för att få igenom sin budget, om den vill regera på den. Centerpartiet hade ett eget förslag till budget framarbetad sedan Januariavtalet fallit. Det är inga konstigheter med det. Vi i Centerpartiet ser fortfarande att lösningarna för en stabil och långsiktig politik finns i mitten, inte på varken vänster- eller högeryttern. 


 
 
 
 
 
 

Ämnen du kan följa