Livet som anställd inom äldreomsorgen i Katrineholm

Signaturen "Trött på kommunen" jobbar inom äldreomsorgen, men har tröttnat och letar ny arbetsgivare.

Signaturen "Trött på kommunen" jobbar inom äldreomsorgen, men har tröttnat och letar ny arbetsgivare.

Foto: JESSICA GOW / TT

Insändare2023-09-02 08:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Vi sparar hit och dit, vi kastas runt som trasdockor. När är det nog? Jag har jobbat i många år och har bara sett det gå åt fel håll. 

Kul att man lägger pengar på att alla ska få jobba hundra procent, men vad gör man med våra arbetstider egentligen? Jag har inte valt att jobba som nån slags pool som kastas runt på olika ställen eller avdelningar. Jag har inga problem att jobba dag, kväll eller helg, det ingår när man jobbar i vården. Men låt oss få humana arbetstider, vi har faktiskt ett liv vid sidan av jobbet. 

Chefer sitter tryckt på sina piedestaler och jobbar 7-16 om de orkar gå upp så tidigt. Låt oss vara på den avdelning/arbetsplats vi valt att jobba på och låt bli och förstöra våra arbetstider. Lös det förbannande schemat med den nya 11 timmars-regeln och låt oss må bra. 

Hur svårt ska det vara att förstå varför sjukskrivningarna inom vården i Katrineholms kommun är så hög? Personalen mår skit av ert sätt att behandla oss. Jag har iallafall tröttnat och letar ny arbetsgivare och jag vet flera som gör samma sak