Ledighet eller pengar är mer rättvist tack

Insändare 4 april 2022 07:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Katrineholms kommun vill uppmärksamma personalen och deras enormt annorlunda arbetssituation under pandemin som varit i cirka två år. Julgåvan som personalen fick i form presentkort i julas var mycket uppskattat. I Katrineholms-Kuriren den 23 mars ställer journalisten Alice Staf en mycket befogad fråga till kommunalrådet Johan Söderberg (S) om ledighet och lön istället för nöjen. Där har vi från Kristdemokraterna varit lyhörda för behovet av återhämtning (ledighet) efter och under en pandemi. 

Kommunens 24–7-verksamhet har just problem med att alla ska kunna och vilja åka på event på helger. Återhämtning är viktigt och en valfrihetsfråga eftersom arbetstiderna och lönerna är olika. Kommunfesten och Parken Zoo har använts redan tidigare innan pandemin som ett tack till personalen. 

Konserten är också svår att erbjuda alla eftersom det alltid är en del personal som jobbar, speciellt personalen inom omsorgen. Kanske kunde personalen få välja mellan någon form av komptid eller att delta i aktiviteterna, då blir det den enskilde som väljer det som passar bäst.

Vi tror ledighet eller pengar är mer rättvist och mer välkommet som tackgåva!


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa