Låt Leif Östling storstäda i Sverige AB

Signaturen "TE" vill se Leif Östling, ordförande för Svenskt Näringsliv 206-2017, som  ny statsminister.

Signaturen "TE" vill se Leif Östling, ordförande för Svenskt Näringsliv 206-2017, som ny statsminister.

Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT

Insändare2021-07-06 21:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Sverige har ett av världens högsta skattetryck och de totala skatteintäkterna i Sverige uppgår till ca två tusen miljarder kronor. (2000 000 000 000Kr varje år)

För att citera Leif Östling ”Vad f*n får jag för det?”

Ja det kan man fråga sig och nu vill S och MP genom diverse skattehöjningar dessutom få in lite till i ladorna.

Alla som lyssnat på Leifs sommarprat 2019 minns nog att han tidigt i sin karriär fick rådet att han skulle iaktta försiktighet med aktieägarnas pengar, varje krona räknas. Detta råd borde även anammas av våra politiker och tjänstemän – att vara rädd om skattebetalarnas pengar.

Mellan varje val saknas alltid pengar till sjukvårdspersonal, lärare, upprätthålla lag och ordning, pensionärer, vägunderhåll och mycket annat, vart tar våra skattepengar vägen?

Nästan dagligen läser vi om bidragsfusk och bedrägerier men även om märkliga men konstigt nog helt lagliga statliga/regionala/kommunala satsningar som är så uppåt väggarna att man blir mörkrädd, läs mer om de värsta satsningarna på skattebetalarna.se

Det är hög tid att se över hur våra skattepengar används, krona för krona ska redovisas och läggas på rätt sak så kanske ytterligare höjning av olika skatter inte alls är nödvändigt?

Börja med att återinföra tjänstemannaansvaret (gärna retroaktivt 15 år) så självsaneras nog många märkliga satsningar.

Även rimligt att börja uppifrån genom effektivisering av riksdag och myndigheter.

Antalet riksdagsledamöter borde enkelt kunna halveras till 175 personer (inget annat nordiskt land har så många ledamöter som Sverige).

I dagsläget finns cirka 460 statliga myndigheter, behövs verkligen alla dessa? Ett flertal av dessa torde enkelt kunna slås samman och bli avdelningar i större myndigheter. 

Förslagsvis: Tillsätt Leif Östling som statsminister eller framför allt som storstädare tills ordning och reda återinförts i ”Sverige AB”