Låt Jönköping bli föredöme

Varför inte göra som i Jönköping där prästen lät kyrkklockorna ljuda så att det inte gick att höra talet från koranbrännaren, skriver Rune Jakobsson.
Bilden: Polisen skingrar demonstranter som samlats i Malmö som en reaktion på en koranbränning i Rosengård.

Varför inte göra som i Jönköping där prästen lät kyrkklockorna ljuda så att det inte gick att höra talet från koranbrännaren, skriver Rune Jakobsson. Bilden: Polisen skingrar demonstranter som samlats i Malmö som en reaktion på en koranbränning i Rosengård.

Foto: TT

Insändare2022-04-27 07:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

När koranbrännaren började tala i Jönköping lät prästen kyrkklockorna ljuda så att det inte gick att höra talet. Sedan skrattade åskådarna ut talaren som inte fick något uträttat. Varför inte göra lika på andra ställen.

Vi ska väl inte gå så långt som KD uttalar, då de återigen tycker att piskan är enda sättet att bringa ordning i vårt samhälle. Svårt att finna var det står i bibeln att man ska ge tillbaka med samma mynt och helst mycket mer. Tvärtom står det att om någon slår dig på kinden, så ska vi vända andra kinden till. Att vi har sådana människor bland oss att de använder musklerna i stället för huvudet är beklagligt. Men när de som i Jönköping blev utskrattade möttes de väl av något de inte väntat sig.

Kan just undra hur många röster KD tjänade på sina svarta ögon och att skada människor. Kanske hög tid att byta partiledare.