Lämna bara friska barn till förskolan

Lämna inte snoriga barn på förskolan, uppmanar signaturen "Förskolläraren".

Lämna inte snoriga barn på förskolan, uppmanar signaturen "Förskolläraren".

Foto: Jessica Gow/ TT

Insändare2021-09-13 07:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Innan pandemin var det helt okej att lämna ett genomförkylt barn på mitt jobb. Barnen kunde behöva torka näsan var tionde minut men på förskolan skulle de vara. Hade de feber eller kräktes fick de åka hem. Annars var de på förskolan. Pedagogerna på min förskola hade hög sjukfrånvaro, gissa vad de var hemma för? Förkylning!

När pandemin kom i mars 2020 så ställdes sjukdomspolicyn om, föräldrarna fick helt plötsligt inte lämna sina snoriga barn på förskolan. Vi skickade hem barnen direkt när de började snora (om de inte varit ledsna eller ute i blåsten så snoret kom därför, såklart.) Vet ni vad som hände?

Vi har aldrig haft så friska barn på förskolan, någonsin. Förkylningarna kom i omgångar men perioden blev kort och när barnen kom till oss var de pigga och friska. Vad hände med oss pedagoger? Alla var på plats mycket mer, vi blev inte heller sjuka. 

Direkt när restrektionerna kom att barnen får komma tillbaka med ”milda symptom” efter sju dagar så har snoret runnit i barngruppen hela tiden.

Snälla! Kan vi inte bara bestämma att det bara är friska barn som ska vara på förskolan?