Laga dina kläder och bli klimatsmart

Insändarskribenten uppmanar till att ta hand om och laga kläder du redan har. Här en stoppad vante och återbruk av frotté.

Insändarskribenten uppmanar till att ta hand om och laga kläder du redan har. Här en stoppad vante och återbruk av frotté.

Foto: Privat

Insändare2019-09-30 05:05
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

 Det kan vara kul att shoppa. Ungefär en tiondel av våra klimatutsläpp kommer från konsumtion av saker och kläder. Genom att ta hand om och reparera grejer bidrar du till lägre klimatpåverkan,  du sparar både på jordens resurser och dina pengar. Ett par jeans kräver ungefär 41 badkar vatten, om du lagar dem istället för att slänga och köpa nya har du varit rädd om jordens dricksvatten. Under Miljövänliga veckan sätter Naturskyddsföreningen fokus på vår ohållbara konsumtion. Runt om i landet hjälps vi åt för att tillsammans köpa färre nya saker och ge tips på hur man kan laga och fixa saker. Det är ofta inte så svårt. Tveka inte att ta hjälp av yrkesproffs när det är svårare saker, som lampor, skor och möbler som behöver lagas. I Katrineholm kommer vi att ha en utställning på stadsbiblioteket under vecka 40 där vi visar tips och ger information.