Kultur och fritid har betydelse för ett samhälle

"Tänk dig att du går till din förening för en aktivitet och alla redskap, bollar och mål är borta", skriver Caisa Sävheden Larsson (S). Arkivfoto
"Tänk dig att du går till din förening för en aktivitet och alla redskap, bollar och mål är borta", skriver Caisa Sävheden Larsson (S). Arkivfoto

Insändare 1 september 2022 07:05
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Tänk dig att du kommer in i en kommunal inrättning och du möts av tomma väggar, för att det inte finns en tavla eller annan utsmyckning.Tänk dig att du kommer in i badhuset och bassängen är tom på vatten.

Tänk dig att du kommer in på biblioteket och det finns inte en bok i hyllorna. Tänk dig att du kommer in på Sävstaholms slott och möts av ett tomt öde slott.

Tänk dig att du går in på fritidsgården och biljardbordet, dator och spel och kiosken är borta. Tänk dig att du går till din förening för en aktivitet och alla redskap, bollar och mål är borta.

Kultur och fritidsutbud i ett samhälle är så otroligt viktigt för att ett samhälle ska må bra. En bra fritid för våra medborgare, inte minst för våra barn och unga, blir allt viktigare då vi lever i ett samhälle med högre tempo och krav. Det är därför så viktigt att kunna koppla av på fritiden och göra det du vill.

Utbudet är bra. Vi har många föreningar som gör ett fantastiskt arbete med ideella krafter. Utan våra föreningar och verksamheterna inom kultur och fritid skulle vi ha ett ganska tråkigt samhälle. Om du inte besökt våra verksamheter eller föreningar som du kanske tänkt gå med i: Ta steget och gå och hälsa på. Jag är övertygad om att du blir väl bemött.

Inför budget 2023 fortsätter vi att förstärka föreningsbidragen med 600 000 kronor. Detta är fantastiskt bra för föreningarna som kan fortsätta stärka våra barn och unga så de får en meningsfull fritid.


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa