Kristersson borde ta ansvar för omställningen

Insändare 29 juli 2022 07:31
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Ulf Kristersson (M) i DN 20/7-22: ”Ingen människa, i vart fall i en demokrati, kommer vilja leva i permanent pandemitillstånd.” Nej verkligen inte och det är just därför det krävs många stora förändringar. Den klimatpolitik som (M) förespråkar räcker inte (WWF, Naturskyddsföreningen). 

När dumpade de konservativa tanken om att bevara naturvärden och lämna jorden i ett bättre skick till kommande generationer? Vet Kristersson vad som väntar om utsläppen fortsätter i nuvarande takt? Medelhavsländerna blir ökenlandskap, matproduktionen blir skakig, marina ekosystem kollapsar. Människor vill flytta eller måste fly. Vattenbrist för 2 miljoner människor i norra Europa (WWF). Och hur var det nu med pandemiläge? Ja förutom naturkatastrofer i tätare intervall över hela planeten så är det ett reellt hot med spridning av nya pandemier. 

Kristersson lutar sig mot elektrifiering och CCS-teknik och menar att vi i Sverige inte behöver ändra något i våra liv. ”Ordning och reda i ekonomin”-Kristersson: ”Att det är svårt [att hålla CO2-budget], det är ju uppenbart. Hade det varit enkelt hade någon löst det för länge sedan. Det handlar om väldigt stora omställningar som ska göras.” (DN 220720). Kristersson, 30 år i riksdagen, är väl rimligen en av de ”någon” som haft chans att bidra till omställning – stora omställningar som han själv säger.

”Det går inte att bromsa sig ur en uppförsbacke!” Så Ulf, snöra på dig dina löparskor och ta med dig dina partikollegor uppför utmaningen. Minska utsläppen rejält nu och för eviga tider. Berätta gärna mer om hur, utöver elektrifiering.


 
 
 
 
 
 

Ämnen du kan följa