Kommunen måste satsa på barnen redan när de är små

Insändarskribenten vill att kommunen satsar mer pengar på förskola, skola och fritidsgårdar.

Insändarskribenten vill att kommunen satsar mer pengar på förskola, skola och fritidsgårdar.

Foto: Arkivbild

Insändare2023-03-23 07:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Läser dagligen om brottsligheter som begås av yngre och yngre personer. Det handlar om överfall med knivar eller pistoler, övergrepp med våld på kvinnor som misshandlas eller våldtas. Varför har Sverige och numera lilla Katrineholm också hamnat i denna onda spiral?

Jag tror att det skall satsas mer pengar på förskola, fritidsgårdar samt skola där man tillhandahåller kunnig personal som kan och vill se till att barnen och ungdomen får en uppfostran bort från kriminalitet. Kommunen måste kunna satsa mer pengar och framför allt personal till barn- och ungdomsverksamheter. Kommunen kan inte nonchalera barnen och deras trygghet genom att minska på personalen. Det är trots allt personalen som kan ta hand om barnen. 

Antalet chefer borde minskas. Även annan administrativ personal bör minskas. Det slösas så mycket pengar på många andra ställen inom kommunen, så det lilla extra som några förskolepersonal kostar extra är ren vinst till kommande åren. 

Givetvis måste föräldrarna också ta hand om sina barn och hålla reda på var de befinner sig på kvällarna. Men kommunen måste ta sitt ansvar genom att satsa på barnen redan från första stund när de kommer till förskoleåldern. Sparade pengar inom förskola är förlorade ungdomar i framtiden!