Känsligt att vara positiv till "guldhuset"

Signaturen "Nybyggaren" tycker att alla negativa inlägg är gnäll från dem som inte läst kommunens utvecklingsplan för torget.

Signaturen "Nybyggaren" tycker att alla negativa inlägg är gnäll från dem som inte läst kommunens utvecklingsplan för torget.

Foto: White Arkitekter

Insändare2022-02-03 07:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar till insändarna Oförskämd insändare om guldhuset  och Vill ha ett levande torg . Oj, oj, vad man kan ställa till. Det var tydligen känsligt att vara positivt inställd till ”det gyllene huset” på Stortorget. Jag blir snarare mer övertygad om att torget blir både grönare och roligare samt mer levande om det får det nya utförande som planeras. Av kommunens planbeskrivning framgår ju det som alla oroliga tyckare framfört om och kring torget. 

Planeringen har pågått i tio år med mycket justeringar och beaktande av olika intressen. Det föreslagna huset blir en naturlig fortsättning på den befintliga arkaden med ett liknande markplan för diverse aktiviteter som alla insändare föreslår.

Det som är nytt är en annan och modernare byggnad med nya och bättre möjligheter. Nuvarande låga byggnad arkaden har tjänat ut, då alla försök hittills att driva restaurang, kafé och glassbar inte tycks fungera längre. Jag uppfattar alla negativa inlägg som enbart gnäll från dem som inte läst kommunens utvecklingsplan för torget i harmoni med övrig central bebyggelse.