Jag ställer upp för centrumhandeln – gör du?

Verkar det inte så, ibland, att det mesta flyttat ut till Lövåsen?

Verkar det inte så, ibland, att det mesta flyttat ut till Lövåsen?

Foto: Anton Swärdhagen

Insändare2024-03-21 14:02
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

För ett tag sedan läste jag i KK om saknade centrumaffärer och jag är inte förvånad för det är en stor ommöblering i centrum. På alla vis. Och verkar det inte så, ibland, att det mesta flyttat ut till Lövåsen? Men då är frågan vad gör vi för att centrum skall vara det levande navet vi vill att det skall vara? Handlar vi i centrum? Nja, för visst är det väl billigare på andra håll. Äter vi i centrum? Kanske, men visst är väl även det billigare på Lövåsen.

Vad jag vill komma till är, vill vi att affärer skall vara kvar då måste vi också handla där. Inte bara säga, som jag hörde ett par göra när Hjalmar Petterssons bokhandel hade bokrea, "Äh vi handlar på nätet istället det är billigare".

Jag har, i flera veckor, letat efter en del grejor. Jodå på Lövåsen mest. Men så hamnade jag i Katrineholms bokhandel och inte hade jag räknat med att hitta det jag sökte där! Vänligt bemött blev jag också, vilket man inte alltid blir idag. Bokhandeln ägs av ett trevligt handlarpar som verkligen vågat satsa på vår stad. Tre butiker i rad, alltså bokhandel, leksaker och mataffär. Allt man behöver i livet alltså. Från och med nu kommer jag leta i affärerna i stan först innan jag ger mig ut till stormarknaderna på Lövåsen. Mycket trevligare faktiskt. Jag ställer upp för ett levande centrum! Gör du?

Nöjd med bra service