Jag känner inte heller igen S-politiken

Det var under bilan riggad av MP som Löfven la till skrivningar som inte var förankrade i kommittén eller bland partiledarna för övriga partier. Skriver Björn Wahlund, Liberalerna Katrineholm.

Det var under bilan riggad av MP som Löfven la till skrivningar som inte var förankrade i kommittén eller bland partiledarna för övriga partier. Skriver Björn Wahlund, Liberalerna Katrineholm.

Foto: Claudio Bresciani/TT

Insändare2021-01-27 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Angående debattartikeln "Vi känner inte igen Liberalerna" publicerad 22/2.

Två tidigare Socialdemokratiskt statsråd skriver i en debattartikel här i Kuriren att de inte längre känner igen Liberalerna i deras ståndpunkter inom migrationsområdet. Något förvånande eftersom Liberalerna alltid har förespråkat en ansvarsfull migrationspolitik och inte en politik som bygger på svängdörrar i flyktingpolitiken. Något som i högsta grad delades i med andra partier (inklusive S) i migrationskommitén förutom av MP. Det var under bilan riggad av MP som Löfven la till skrivningar som inte var förankrade i kommittén eller bland partiledarna för övriga partier. Det är detta som striden nu handlar om.

Hade bara Löfven hållit fast vid det förankrade förslaget och stått fast vid kommitténs betänkande istället för att sukta makten hade vi inte varit där vi är idag. Men som ofta har Socialdemokrater en mycket märklig bild av historia och av sina egna prestationer. Men i det här fallet är faktiskt de två tidigare statsråden ut på mycket tunn is och jag funderar på om de har bytt till MP. För det tillägg som utlöst konflikten ligger mycket långt ifrån Socialdemokratisk politik. 

Sen fattar vi inom Liberalerna våra egna beslut utifrån vår syn på vad som viktigt och angeläget. Vi har åsiktsfrihet i det här landet vilket bland annat innebär att andra partier kan ha egna ståndpunkter som inte är Socialdemokraternas.